Skyddsrum

Det är fastighetsägaren (i en brf motsvarar det styrelsen) som ansvarar för att ett skyddsrum vid behov iordningsställs för ändamålet. Används skyddsrummet för andra ändamål är det fastighetsägaren som ansvarar att skyddsrummet ska kunna ställas iordning och brukas för sitt ursprungliga ändamål inom 48 timmar.  

Med anledning av det säkerhetspolitiska läget

MSB har samlat information om vad du som privatperson kan tänka på med anledning av det säkerhetspolitiska läget, du hittar mer information här. Det finns även råd till myndigheter och företag samt information om vad MSB gör.

MSB får många frågor om skyddsrum. Det är inte aktuellt att ställa i ordning skyddsrum nu. Det är något som sker först ifall regeringen fattar beslut om höjd beredskap. Skyddsrum är bara ett av flera sätt att skydda befolkningen vid fara under höjd beredskap, andra är till exempel utrymning. Det finns också andra möjligheter att söka skydd, till exempel i förstärkta byggnader, i en källare, tunnel eller tunnelbanestation.
Här har MSB samlat svar på de vanligaste allmänna frågorna om skyddsrum.

Vart hittar jag skyddsrummen?

I BRF Emaljeraren finns totalt 5 skyddsrum med plats för totalt 993 personer

Utanför varje skyddsrum sitter en skylt som ser ut som ovan

Nedan ser du en förteckning över i vilka portar som skyddsrummen finns samt hur många personer som får plats i varje skyddsrum:

Antal platser158
GatuadressEmaljvägen 2
Antal platser250
GatuadressEmaljvägen 14-18
Antal platser250
GatuadressEmaljvägen 10
Antal platser225
GatuadressEmaljvägen 6
Antal platser110
GatuadressEmaljvägen 4


Registrera dig för att ta del av information och uppdateringar från styrelsen. 👋

✅ För att du ska kunna ta del av våra nyhetsbrev behöver du bekräfta prenumerationen genom att klicka på länken i bekräftelsemailet som skickas direkt till din e-post efter att du startat prenumerationen.

❌ Om du inte får något bekräftelsemail, titta i skräpposten!

Genom att starta prenumerationen godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter.