Installation av temperaturgivare på Brf Emaljeraren med start 20/1

Installation av temperaturgivare på Brf Emaljeraren

På uppdrag av styrelsen kommer det installeras en inomhusgivare i samtliga lägenheter på brf Emaljeraren. Monteringen av inomhustempgivare utförs av HSB Värmland och kommer ske med start Måndagen den 20/1 till och med torsdagen 23/1. Installationen kommer pågå mellan kl.10:00-19:00 på måndagen och övriga dagar mellan kl.08:00-19:00 . Besöket i lägenheten tar ca 5 min.

Vi börjar måndag 20/1 på Emaljvägen 2 och 4

fortsätter på tisdagen 21/1 med Emaljvägen 6,8,10,och på onsdagen 22/1 med Emaljvägen 12,14,16. Avslutar torsdagen den 23/1 på Emaljvägen 18.

Ev. kan överlappning på adresserna förekomma om monteringstid medger detta.

OBS! Om ni inte har möjlighet att vara hemma under den aviserade tiden vänligen lämna er nyckel i tuben. Saknar ni nyckeltub, kontakta styrelsen på mail senast torsdag 16/1: styrelsen@emaljeraren.se, så vi kan komma in och sätta upp givaren.

Vi är tacksamma om ni inte lämnar hundar ensamma hemma under den aviserade perioden. Har ni invändningar eller frågor kring installationen kan ni kontakta oss enligt nedan.

Temperaturgivaren (se bild) installeras cirka 1,5 m upp från golvet och centralt i lägenheten vanligen i hallen/vardagsrummet där temperaturen ofta är ett ungefärligt medel för hela lägenheten. Temperaturgivaren mäter cirka 10×5 cm i storlek. Givaren mäter inomhustemperaturen och ett medelvärde över samtliga givare skickar en trådlös signal till en styrdator i värmecentralen. Temperaturgivaren fungerar då som kompletterande styrmedel för reglering av värme. Detta påverkar utgående värme i hela beståndet i syfte att man ska få stabilare inomhustemperaturer, och även på så sätt ta tillvara solvärme och lagrad värme i konstruktionen. I givaren sitter ett inbyggt batteri som håller i ca 20 års tid. Om givaren ramlar ned eller om ni måste ta ned den så ska föreningens styrelse kontaktas eller givaren sättas tillbaka på samma sätt så snart som möjligt.

Med vänlig hälsning

Patricia Bock                                             Simon Andersson
mail: patricia.bock@hsb.se                mail.simon.andersson@hsb.se
Tel.070-160 20 11                                     Tel.070-8192050
Projektledare HSB Värmland              Drifttekniker HSB Värmland

 

 


Registrera dig för att ta del av information och uppdateringar från styrelsen. 👋

✅ För att du ska kunna ta del av våra nyhetsbrev behöver du bekräfta prenumerationen genom att klicka på länken i bekräftelsemailet som skickas direkt till din e-post efter att du startat prenumerationen.

❌ Om du inte får något bekräftelsemail, titta i skräpposten!

Genom att starta prenumerationen godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter.